Back to the top

zona nadons

És la zona més preuada i acurada del Formigues. La nostra perla, on els nadons, pares i mares se sentiran com peixos a l’aigua. Un gran banc de peixos parlant el mateix idioma i fluint per aigües tranquil·les i temperades amb els seus alevins.

ASSOCIACIÓ CASES NIU VALÈNCIA + MARES DE DIA SCCL COOPERATIVA

Les Cases Niu neixen amb la voluntat de crear una base de suport familiar i atenció als més petits, amb grups de nens de 4 mesos a 3 anys dins de la seva llar. Les mares de dia, per la seva banda, són educadores professionals que ofereixen la seva atenció i cura, a casa seva, a grups molt reduïts (3-4 nens) en un ambient càlid, maternal i familiar. Amb amor, temps i paciència acompanyen de manera natural als nens en el seu dia a dia, respectant els seus ritmes i necessitats, des de l’observació, la presència i la disponibilitat. Al seu torn, ofereixen a les famílies una resposta de qualitat en el desafiament que suposa la conciliació sociolaboral. Es presenten com un recurs, amb totes les garanties possibles, per a les famílies que no volen o no poden portar els seus fills i filles a les escoles infantils. Mars de dia SCCL forma part del grup cooperatiu SERSA, amb més de 30 anys d’experiència en l’àmbit social.

ELS ELEMENTS: TERRA, MAR I AIRE AMB MADRE TIERRA + LA CARÍCIA DE L’ATENCIÓ AMB LA CASA DE MAMÁ PONGO

El Circuit sensorial “Els Elements” és un espai vivencial, on els menors de dos anys podran descobrir el món exterior que els envolta a través dels cubs sensorials que se’ls ofereixen, evitant el plàstic, ja que és un material que no transmet res a nivell sensorial i contamina el medi ambient. El taller de mindfulness facilitarà l’enteniment als pares de la forma en què els seus fills i filles perceben el món en aquesta etapa del creixement en què es troben. Sandra Claramonte, mare de dia i educadora infantil amb experiència en acompanyament respectuós, i Isabel Vallejo, mare de dia i educadora infantil especialista en maternitat, paternitat i criança conscient, intel·ligència emocional i corporal, educació activa, integral i integradora des de la coherència entre les emocions, el cos i el llenguatge, són les responsables de dur a terme aquestes activitats.

ESPAI DE JOCS AMB RINCÓN DE DUENDES

Per segon any, la botiga castellonenca especialitzada en joguines respectuoses, diferents i molt imaginatives formarà part de la zona dels més petits. Mostraran totes les seves novetats i els nens podran jugar a tota hora.

TALLER SENSORIAL AMB ALIMENTS AMB NUTRIBALANÇ I MARÍA JOSÉ ORTIZ

Nutribalanç programa cursos infantils i tallers sobre nutrició i cuina. I, a part dels tallers infantils, també es dissenyen activitats per a adults, ja que la cuina saludable és el que li dóna sentit a aquest projecte. Realitzarà un taller sensorial amb aliments on els més petits van a experimentar, aprendre, descobrir i sobretot divertir-se amb els nostres aliments de temporada.

IOGA PER A MADRES I BEBÉS AMB AIDA ARTOLA I ÁNGELA PARDO DE NUMAD

El ioga per a mares i nadons permet donar-te aquest temps de salut, per gaudir amb el teu fill o filla, alhora que et cuides fent ioga conjuntament. Després de l’embaràs, en una etapa on tot és nou, tant per a la mare com per al nadó, on comencen a conèixer-se i el cansament, el desconeixement i les pors poden créixer i debilitarte, cal trobar un moment per parar, relaxar-te i viure tots aquests petits gestos, mirades i carícies que et regalen d’una manera conscient i enriquidora. La pràctica del ioga en el postpart amb els nadons permet escoltar el cos, les necessitats físiques i emocionals personals, i enfortir el vincle amb el teu fill o filla. Les pràctiques van dirigides a un treball específic per ajudar-te a recuperar-te físicament del part i facilitar-te un temps de relaxació i meditació on tranquil·litzar la teva ment i calmar les emocions.

ESPAI FAMILIAR PSICOAFECTIU AMB EL CAMALEÓN AZUL + TEATRET WALDORF CASA CASITA

El Camaleón Azul pretén ser una xarxa de suport per a les famílies en tots els seus processos vitals. Per a això ofereix un programa grupal d’acompanyament entre un i tres anys anomenat “Els matins de joc”, un espai d’Intervenció Familiar des d’una perspectiva sistèmica i gestàltica, i els espais comunitaris dels grups de criança i escola de pares. I també gaudirem del Teatret Waldorf Casa Casita, un conte popular rus adaptat per Tamara Chubarovsky i dirigit a nens i nenes d’entre 2 i 9 anys. La seva narració afavoreix la maduració infantil de capacitats com l’atenció, comprensió, memòria, desenvolupament del llenguatge i creació d’imatges mentals, a més de desenvolupar la seva imaginació, connexió amb la natura i vincle afectiu amb l’adult. Casa Caseta explica la història d’una rateta que passeja pel bosc i troba una casa on decideix quedar-se a viure. Al temps van passant per allà una sèrie d’animalets als quals convida a viure amb ella fins que un dia tenen una visita inesperada. Marian Godino és qui està darrere d’aquest projecte. És psicòloga especialista en Intervenció Familiar, musicoterapeuta i educadora social. Des del naixement dels seus dos fills tota la seva formació es va enfocar en la criança i va desembocar en la professió de Mare de Dia. El seu recorregut professional i vital fa un pas més i neix El Camaleó Blau, un espai on donar cabuda no només a l’acompanyament de els més petits sinó també de les seves famílies, des del costat més lúdic fins al més terapèutic.

ESPAI D’EXPERIMENTACIÓ I JOC LLIURE (EL PÁJARO JOCS)

Després d’un llarg recorregut investigant i creant, dissenyant i construint, inventant i imaginant material didàctic infantil, sota el nom de “El Pájaro Carpintero”, un bon dia va sorgir l’oportunitat de muntar la instal·lació d’un espai infantil de joc. Des de El Pájaro, jocs de carrer hem creat diferents col·leccions de jocs de gran format que ofereixen diversió i entreteniment a diferents franges d’edat. Un dels nostres objectius és oferir espais on tota la família pugui ser partícip, compartint i dialogant, a través del joc i del fet lúdic com a llenguatge de comunicació.