Back to the top

HISTÒRIA I FILOSOFIA

HISTÒRIA

Formigues Festival neix de la il·lusió d’una generació de pares de Benicàssim que han crescut de la mà d’una cultura musical viscuda any rere any pels festivals de la ciutat. Des de la nostra adolescència fins a la nostra maduresa, els nostres ulls han pogut veure a grans de la música en els escenaris de la nostra vida.
Volem transmetre aquest sentiment i experiència que ens ha ofert i ens ofereix música, i per això hem creat L’Associació Cultural Formigues de Benicàssim, per tal d’oferir esdeveniments musicals per a tota la família, pensant en els xiquets. I que millor manera de començar aquesta aventura que organitzar el I Festival de Música Moderna dedicat als nostres fills.

Els pares i familiars volem gaudir amb els nostres xiquets, compartir moments d’alegria i diversió i Formigues Festival vol tenir molt a veure amb açò!

Com tots sabem, la música és molt important per al desenvolupament dels xiquets i xiquetes, per això des de les nostres cases els ensenyem “tot” tipus d’estils, des del jazz, pop, rock, reggae, flamenc, funky, etc. sense limitar el seu criteri ni experiència vital. Per això Formigues obre el teló davant les seues PETITES mirades per fer-los sentir la música.

Per què Formigues? La formiga es va convertir a través de l’artista Alfonso Trillo–Figueroa, més conegut com Capi, en símbol de la cultura i de la gent de Benicàssim. Les formigues de Capi estan a casa nostra, en els nostres parcs, a les nostres platges.

FILOSOFIA I CRITERIS

Programació musical: busquem ànimes bessones i formacions actuals que connecten amb els dos públics (adult i infantil); fomentem la música i donem l’oportunitat als xiquets i xiquetes perquè toquen a l’escenari Formigues.

Festival multidisciplinar: a més de música, ens agrada abastar diferents gèneres i satisfer altres inquietuds: teatre, circ, esport, ball, ecologia, educació vial, arts plàstiques, literatura, ràdio…

Assequible: Volem que vinguen tots, per això fixem preus molt assequibles i descomptes en hotels i càmpings. A més, les persones amb diversitat funcional tenen accés gratuït, igual que els fills de les famílies amb el carnet de l’Associació Formigues de Benicàssim.

Pel que fa a la producció, ens posem a la seua alçada i pensem com xiquets. Per això contem amb:

  • Escenari baixet.
  • Repertoris reduïts (30-40 min).
  • So baix en decibels.
  • Recinte segur / tancat.
  • Polseres identificatives.
  • Vigilància a l’interior.
  • Zona de Formigues perdudes.

Potenciem el fet de gaudir: es tracta d’un festival pensat perquè els xiquets i xiquetes facen el que vulguen amb plena llibertat i al mateix temps siga una festa on els pares/mares gaudisquen amb ells.

Pretenem ser un festival sostenible on els més xicotets aprenguen valors ecològics i es conciencen sobre la importància de la cura i respecte del medi ambient a través de:

  • bones pràctiques en la producció i postproducció (a través d’un informe elaborat per l’associació Interpretatia).
  • tallers de conscienciació: col·laborant amb organitzacions mediambientals com Seo Birdlife.

Formigues és un festival ple de creativitat i obert a tot aquell que vulga mostrar la seua idea o projecte, oferint-visibilitat durant els dies del festival i a través dels suports gràfics i de comunicació.

I el més important i que ens fa singulars: Formigues no és una àrea infantil dins d’un festival. Som un festival 100% familiar, que gaudeixen xiquets i majors!!