Back to the top

RSC

Els festivals no són únicament catalitzadors culturals i econòmics, sinó també actuen com a catalitzadors socials i poden aprofitar la seua capacitat de comunicació i influència per informar i provocar la reflexió sobre diferents qüestions socials. Per això, baix el títol “Formigues Solidàries” col·laborem des del principi amb diverses ONG i associacions sense ànim de lucre.

FORMIGUES SOLIDÀRIES

En aquesta edició estaran presents:

SeoBirdlife: la Societat Espanyola d’Ornitologia, és l’ONG ambiental degana a Espanya. Fundada el 1954, la seva missió segueix sent la mateixa des de llavors: amb els ocells com a bandera, volen conservar la biodiversitat amb la participació i implicació de la societat. Seu ja ha col·laborat en quatre ocasions en Formigues Festival realitzant activitats amb molt missatge per a les famílies que ens visiten. Aquest any l’organització realitza una gran gimcana per salvar els animals marins del monstre de la basuraleza.

Greenpeace: és una organització ecologista i pacifista internacional, econòmica i políticament independent, que no accepta donacions ni pressions de governs, partits polítics o empreses. Greenpeace utilitza l’acció directa no violenta per atreure l’atenció pública cap als problemes globals del medi ambient i impulsar les solucions necessàries per tenir un futur verd i en pau. Ens parlaran sobre el sobreconsum del plàstic, el seu efecte en el medi ambient i en la nostra pròpia salut. “Volem que la població es conscienciï d’aquest problema, com podem tractar-lo, així com que entenguin les mesures d’abandonament de les bosses de plàstics, entre d’altres solucions”

Huellas Callejeras: Associació protectora d’animals, sense ànim de lucre, creada per un grup d’amics amants dels animals, l’objectiu és protegir i defensar els animals.

Col·lectiu QueerFest Castelló: organització sense ànim de lucre, creada per a la integració de la comunitat LGTBIQ + en tots els àmbits de la societat, però especialment, en el terreny educatiu, sanitari, esportiu i cultural; lluiten contra la discriminació i marginació per motius d’orientació sexual, identitat sexual i identitat i expressió de gènere; també volen conscienciar sobre la prevenció, intervenció i suport a les persones que pateixen o estiguin en risc de patir alguna malaltia de transmissió sexual.

RESPONSABILITAT AMBIENTAL – PETJADA ECOLÒGICA

Som conscients de l’impacte mediambiental que generem com macro-esdeveniment, per això mateix desenvolupem programes d’actuació específics de cara a reduir la nostra petjada ecològica al màxim possible.

L’Associació Cultural Interpretatia va confeccionar el 2015 un Manual de bones pràctiques ambientals i de sostenibilitat per Formigues que posem en pràctica en la producció de cada edició.

Col·laborem amb Ecoembes en el projecte “ecofestivaleros” per assegurar-nos que fem una correcta recollida selectiva dels residus.
Utilitzem gots reutilitzables per reduir el consum de plàstic i mantenir el recinte net.