Back to the top

PLATJA

En la nostra volguda platja se realitzaran diferents accions a través de:

SURFEJA AMB SURFERS CASTELLÓN

Surfers Castellón és una escola dedicada als esports nàutics, especialitzada des de 2010 en disciplines com el surf, el paddlesurf, el windsurf o el kitesurf. L’escola compta amb la certificació oficial d’escoles de Surf i Sup, homologat per la FESURF (Federació Espanyola de Surf) IOSUP (International Organization Stand Up Paddle) i la RFEV (Real Federació Espanyola de Vela), garantint l’eficàcia i seguretat en el aprenentatge, amb monitors titulats, seguint amb els estàndards d’ensenyament homologats. La proposta per al festival és: 1a TALLER: Xerrada d’iniciació al Surf amb una pràctica en sec d’una simulació de posada en peu sobre la taula. Hi haurà simuladors amb taules d’iniciació tipus SOFT i INDOBOARD i amb ajuda dels monitors es podran realitzar pràctiques per entendre millor la tècnica per trobar el balanç del nostre cos. 2a TALLER: Xerrada dels tipus de taules de surf, així com els materials i l’evolució de les taules. Participa Artem d’METRA Surfboard 1 Shaper de Castelló amb molta experiència en aquest sector.

MEDITERRANIDEIXA QUE ET CUIDE AMB CREU ROJA

Creu Roja de Castelló compta amb una campanya anomenada “Mediterrani, deixa que et cuide” que busca treballar els següents objectius: · Promoure hàbits respectuosos i conscients per prevenir i reduir la contaminació marina. · Donar a conèixer la problemàtica associada als plàstics, tant a nivell ambiental com la seva relació amb la salut. · Promoure hàbits sostenibles en el nostre dia a dia per a la cura del medi ambient. Per a això, la institució compta amb una exposició itinerant per donar a conèixer els valors i les problemàtiques del nostre mar Mediterrani, que es complementarà amb jocs de sensibilització ambiental i dinàmiques dirigides als més petits.

NETEGEM LA PLATJA AMB PURE CLEAN EARTH

Pure Clean Earth és una ONG que busca conscienciar i educar la gent sobre la contaminació de plàstics al mar a través de neteges de platges. Des Formigues aplaudim i donem suport a aquesta iniciativa. El 10 de març vam participar conjuntament en una recollida a la platja de la pineda aconseguint recollir més de 35 quilos d’escombraries, on 525 van ser palets de les orelles. Aquesta acció va aconseguir conscienciar-nos del que generem i el que afecta les nostres platges. Des Formigues Festival continuarem treballant per conscienciar les famílies en la reducció del volum de residus per evitar trobar-nos amb això.

REPTE 31 DIES, 31 ACCIONS PEL PLANETA CAMB SALUCIOSO

Salucioso és Jara López, un projecte de conscienciació i educació local en valors de sostenibilitat. La seva finalitat és educar ciutadans, comerços i ens públics en els valors que promoguin una transició eficaç cap a l’economia circular. Jara és graduada en Relacions Internacionals per la Universitat Complutense de Madrid i Màster en Estudis Europeus. Amb àmplia experiència en organismes internacionals (representació permanent d’Espanya a Viena i Nova York. Representació permanent de la Unió Europea davant Nacions Unides a Ginebra) L’activitat proposada per al festival és un Repte de 31 dies, 31 accions pel planeta. Un joc perquè els nens aprenguin dia a dia -durant un mes- un petit gest que poden aplicar i que ajudarà a reduir la contaminació que ara generen. S’acompanyarà amb una petita explicació del per què són importants totes i cadascuna de les accions i les implicacions ambientals que té el no fer-ho.

FES  LA TEUA PRÒPIA BOSSA (DE PAPER) AMB BYE BYE PLASTIC BAGS BENICÀSSIM

És un fet inevitable que ens estem ofegant oficialment en plàstic. Els articles de plàstic d’un sol ús s’usen de mitjana durant 10 minuts o menys abans de ser rebutjats en el contenidor o, pitjor encara, d’escapar al medi ambient on sovint acaben riu avall en l’oceà. És hora de canviar el rumb! “Bye Bye Pastic Bags és un grup creat per nens Indonèsia (Bali). Ara està estès per tots els continents. I nens i nenes de tot el món col·laboren amb el projecte perquè no hagin més bosses de plàstic a les seves ciutats i en els comerços “. Un grup de nenes a Benicàssim s’ha sumat a la iniciativa i estan aconseguint reduir el consum habitual de plàstic innecessari a l’escola i a partir d’aquí canviar hàbits a les llars dels seus companys de classe i la població benicassuda. Ens proposen un treball manual Diy: “Fes la teva pròpia bossa de paper”. S’acompanyarà amb una petita explicació de per què són importants totes i cadascuna de les accions i les implicacions ambientals que té el no fer-ho ”.

PER UN MAR SENSE PLÀSTICS, DE LA FUNDACIÓ OCEANOGRÀFIC

La campanya “Per un mar sense plàstics”, de la Fundació Oceanogràfic ensenya i anima grans i petits a realitzar accions diàries que redueixen la presència de plàstics en els nostres mars. Recollir les escombraries de la platja al marxar, utilitzar bosses reutilitzables i aprendre a reciclar de manera correcta, fan que la salut de la mar passe per les teves mans. Es tracta d’un treball continu en l’educació per a la conservació del medi marí, donant a conèixer els animals que hi viuen, perquè aprenguem a estimar-los i poder així respectar-los.

A més en el “Arca del Mar”, instal·lada al costat de la platja Formigues, podràs veure mostres biològiques de diferents animals marins que viuen al mar Mediterrani. Entre ells, els taurons i tortugues són els protagonistes, i sobre ells aprendràs increïbles curiositats. A més, et pots fabricar un tauró perquè sempre recordis que cada vegada que reculls un plàstic de la platja, salves a un d’ells.